Een draaikiepraam is een raam dat om twee assen kan draaien. Het raam kan verticaal draaien zoals een gewoon draairaam, maar kan ook horizontaal kiepen of vallen.

In dit laatste geval staat ze slechts deels open waardoor ze een betere beveiliging biedt tegen inbrekers of tegen slecht weer. Eveneens kenmerkend voor een draaikiepraam is dat ze over twee standen beschikt, één waarbij ze naar binnen wordt gedraaid en één waarbij de bovenzijde zo’n 15 centimeter open komt te staan. Deze ramen zijn daarnaast steevast voorzien van een zogenaamde anti-fout-bediening waardoor het niet mogelijk is om zowel te draaien als te kiepen. Een draaikiepraam kan probleemloos worden voorzien van een aantal extra opties.

Kenmerkend voor een draaikiepraam is dat ze over twee standen beschikt

Voordelen draaikiepraam

Mocht u voor een draai-kiepraam kiezen, dan kunt u daarbij rekenen op verschillende interessante voordelen:

  • Eenvoudige reiniging van buitenaf omdat het raam naar binnen wordt geopend
  • De kamer ventileren is mogelijk vanuit de valstand
  • Als u rolluiken heeft dan kunt u de ramen in valstand zetten of openen zonder uw rolluik omhoog te doen. Ideaal met warme zomernachten!

Nadelen draaikiepraam

De voordelen van een draaikiepraam spreken voor zich, maar er zijn helaas ook enkele nadelen waar je rekening mee dient te houden:

  • Een draai-kiep-raam beschikt over twee standen waarbij de ene stand het raam volledig naar binnen opent. Dat is niet in alle ruimtes mogelijk. Hou er rekening mee dat er voldoende ruimte hiervoor wordt voorzien.
  • Een draai-kiepraam is duurder dan een gewoon draairaam
  • Indien je een permanente hor tegen insecten wenst aan te brengen is dit uitsluitend van buitenaf mogelijk

Bent u benieuwd of een draaikiepraam wat voor u is? Onze adviseurs kijken graag met u mee naar de mogelijkheden. Maak een afspraak via ons contactformulier voor een gratis adviesgesprek of ontvang een vrijblijvende offerte.

Chat - Online