Je bent van plan om nieuwe kozijnen te plaatsen. Niet alleen omdat het er mooi uitziet maar ook vanwege de hoge isolatiewaarde. Je woning wordt direct meer waard en je bespaard maandelijks op de energierekening! Om energiebesparing te stimuleren biedt de Nederlandse overheid de energiesubsidie aan.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Huiseigenaren kunnen vanaf 2 september 2019 weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. Het subsidieplafond van € 84 miljoen geldt tot 1 januari 2021. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je neemt minimaal twee energiebesparende maatregelen
  • Eigenaar-bewoners kunnen de subsidie alleen achteraf aanvragen
  • Alleen de maatregelen die vanaf 15 augustus 2019 door een bouwbedrijf, zoals Vestakozijn, zijn uitgevoerd, komen in aanmerking.
  • Er wordt per woning één keer subsidie verstrekt

Huiseigenaren kunnen vanaf 2 september 2019 weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen.

Kunststof Steel Look Schuifpui

Energiesubsidiewijzer

Met de Energiesubsidiewijzer vind je het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen. Vul je woonplaats in en bekijk:

  • De voorwaarden waaraan je moet voldoen om de subsidie te krijgen.
  • Een overzicht van welke subsidies er voor je zijn.
  • Een doorlink naar de juiste website met meer informatie en een aanvraagformulier.

Soms geeft de Energiesubsidiewijzer aan dat jouw gemeente geen subsidies heeft. Het kan zijn dat jouw gemeente een subsidie dan niet heeft aangemeld. Informeer bij jouw gemeente naar subsidies voor energiebesparende maatregelen.

Voor subsidies geldt:

  • Elke provincie, regio of gemeente bepaalt welke energiebesparende maatregelen zij subsidieert en tegen welke voorwaarden.
  • De maximale subsidiebedragen lopen zeer uiteen. Elke provincie, regio en gemeente bepaalt zelf hoeveel geld er beschikbaar is.
  • Vaak geldt de regel op = op. Hoe eerder je subsidie aanvraagt, hoe meer kans je maakt.

Subsidies voor kozijnen en andere energiebesparende oplossingen combineren

In sommige gevallen kun je subsidies combineren met andere financieringsmogelijkheden. Hierbij kun je denken aan spouwmuur isolatie in combinatie met kunststof kozijnen. Of dakisolatie in combinatie met een dakkapelrenovatie.

Je kunt dan een subsidie combineren met een lening of hypotheek om de werkzaamheden te financieren. Bovendien profiteer je van het lage btw-tarief van 9 % op de isolatiewerkzaamheden.

Het stapelen van subsidies van de gemeente en van het rijk voor dezelfde maatregel kan meestal niet. Je moet soms op het aanvraagformulier invullen of je ook bij een andere instantie subsidie aanvraagt voor dezelfde energiebesparende maatregel. Vaak moet de gemeentelijke subsidie worden afgetrokken van de subsidie die je van het Rijk ontvangt.

Hoge kwaliteit kunststof kozijnen in Utrecht en Nederland

Meer informatie over de energiesubsidie voor kunststof- en aluminium kozijnen?

Onze adviseurs vertellen je graag wat er voor jou mogelijk is om kunststof kozijnen of aluminium kozijnen aan te schaffen met de energiesubsidie. maak geheel vrijblijvend een afspraak of vraag een gratis offerte aan.

Wil je gelijk weten of je in aanmerking komt voor de energie regeling van de overheid? Kijk dan direct op energiesubsidiewijzer.nl.

Chat - Online