Om het klassieke effect van uw woning te versterken, kiest u voor kunststof kozijnen met glasroeden. Roeden zijn latjes die het raamoppervlak verdelen in kleine ramen. Dit is prachtig bij openslaande deuren.

Vroeger was het bijna niet mogelijk om grote glazen ramen in kozijnen te plaatsen. Daarom werd het raam in kleinere ramen verdeeld. Bij oudere huizen, bijvoorbeeld in de binnenstad van grote steden, ziet u veel ramen met roeden.

Roeden kunnen op drie verschillende manieren worden gemonteerd op de ramen. Er zijn raamroeden tussen het isolatieglas, roeden in én op het glas en glasdelende roeden.

Vroeger was het bijna niet mogelijk om grote glazen ramen in kozijnen te plaatsen. Daarom werd het raam in kleinere ramen verdeeld.

Ramen met roeden tussen het glas

Bij dubbel glas kunnen de raamroeden tussen het glas worden geplaatst. Hierdoor blijven de ramen glad en dat is makkelijker schoon te maken. Van alle soorten roeden is dit de voordeligste keuze. Deze latjes worden ook wel spouwroeden genoemd.

Roeden in en op het glas

Voor een meer klassieker effect is het mooier dat de roeden wat uitsteken. Zo lijkt het meer dat het raam uit meerdere raampjes bestaat. Het raam met roeden in en op het glas is iets duurder dan tussen glas het glas. De latjes worden namelijk tussen het dubbel glas geplaatst en op het glas. Zo krijgt u uitstekende roeden die het kozijn een mooie look geven. Omdat de latjes uitsteken, trekken ze wel iets meer vuil aan.

Glasdelende roeden

Ramen met glasdelende roeden bestaan uit allemaal kleine ramen. Dus niet één groot raamoppervlak. Dit is van oudsher waarom ramen met roedeverdeling worden geplaatst. De glasroeden zorgen voor een klassieke look voor uw woning. Van alle type roedeverdelingen is dit wel de meest prijzige optie.

Als u echt die klassieke uitstraling wilt voor uw kozijnen, schuifpui en tuindeuren, dan mogen roeden eigenlijk niet ontbreken. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op en onze adviseur helpt u graag verder. Of ontvang een vrijblijvende offerte.

Chat - Online