U hoort het vaak: duurzaam bouwen, duurzame producten en duurzame kunststof kozijnen. Maar wat betekend het precies? Duurzaam bouwen betekent dat woningen worden ontwikkeld met respect voor mens en natuur.

Het gaat daarbij niet alleen om energiebesparing en isolerende materialen, maar ook om duurzame materialen die rekening houden met de gezondheid van bewoners en het milieu. Daarom zit er vaak een keurmerk op kozijnen en materialen, het VKG keurmerk. Met het VKG keurmerk wordt aangegeven dat de kunststof kozijnen, deuren en gevelbekleding aan hoge (milieu) eisen voldoen:

  • Niet belastend bij productie
  • Goed isoleren (minder stookkosten waardoor de energierekening daalt)
  • Weinig onderhoud (geen verf of schoonmaakmiddelen)
  • Lang mee gaat

Isolatie en ventilatie
Een gezond binnenmilieu is heel belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Daarom is goede ventilatie en isolatie van groot belang. Vocht, schimmels en ophoping van schadelijke stoffen zal zoveel mogelijk voorkomen moeten worden.

Vestakozijn maakt gebruik van hoge kwaliteit kozijnen en deuren van het merk Schüco. Met het VKG keurmerk. Ook onze kunststof gevelbekleding van Keralit, welke we gebruiken bij dakkapel renovaties, heeft het VKG keurmerk. Deze merken staan bekend om hun duurzaamheid, sterke constructie en hoge isolatiewaarde. De kozijnen kunnen wij ook uitvoeren met ventilatie roosters, voor optimale isolatie in uw woning.

Chat - Online