U heeft een hoop vragen en dat begrijpen wij als geen ander. Het is onze taak om u zo goed mogelijk te adviseren en te helpen waar nodig is.

Hieronder vindt u een greep uit vragen die wij wekelijks krijgen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, dan kunt u ook gebruik maken van onze chat. U krijgt direct antwoord van één van onze adviseurs. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen via onze contactpagina.

Waarom zou ik kiezen voor kunststof kozijnen ipv hout?

Onze kunststof kozijnen zien er uit als hout, maar zijn veel beter isolerend en u hoeft ze nooit meer te schilderen.

Ik heb een aparte vorm/maat kozijn kunnen jullie dat maken?

Ja alle kozijnen per stuk en op maat worden CNC vervaardigd, dat houdt in dat we bijna alle vormen (zelfs rond) kunnen maken.

Heb ik straks helemaal geen onderhoud aan mijn kozijnen meer?

Nee u doet er goed aan om minstens 2 keer per jaar de kozijnen even met een sopje schoon te maken.

Tip: Ga tijdens ramen lappen ook even buiten met een doekje over de onderdorpels van de ramen, dit is prima te doen met draai-kiep-ramen en kan met hetzelfde sopje.

Draaien ramen in kunststof altijd naar binnen?

De meest bekende ramen zijn wel de draai-kiep-ramen, deze draaien naar binnen open, en kunt u laten kiepen meestal in een zomer of winterstand. Deze zijn handig voor het lappen van de ramen, het aanbrengen van horren en bij het gebruik van bv rolluiken.

U kunt echter ook de traditioneel naar buiten draaiende ramen bestellen. Let wel: de kiep functie hierbij komt dan te vervallen.

Ik wil een raam, schuifpui of tuindeuren breder dan de bestaande kan dat?

Ja meestal kan dat: Als een tuindeuren of schuifpui breder moet worden dan de bestaande sparing kunnen wij zorgen voor een bouwkundige aanpassing.

Hoe zit dat met mijn vensterbanken?

Bij een kozijn vervanging wordt de binnenzijde van een kozijn volledig afgewerkt. Daar waar u wilt worden nieuwe vensterbanken geplaatst, dit beslist u in overleg met onze technische inmeter.

Tuindeuren of een schuifpui?

Dat is een kwestie van smaak, maar ook praktische aspecten spelen een rol. Een schuifpui is vaak wel ruimte besparend in de zin dat je voor het openen van de deur geen ruimte nodig hebt.

Bij terras deuren draaien de deuren naar buiten (of binnen) en moet je rekening houden met de ruimte die daarvoor nodig is.

Zit ik tijdens de verbouwing in een tochtig huis?

Wij proberen tijdens de kozijnrenovatie de overlast altijd tot een minimum te beperken. Dat wil zeggen dat we niet alle ramen tegelijk er uit halen, maar element voor element demonteren en weer opnieuw monteren.

Onze monteurs gaan ook pas naar huis als uw woning wind, water en inbraak dicht is. Zodat u met een gerust hart kunt slapen.

Chat - Online